جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1394/03/12 - روزنامه سراسري صبح ايران (سه شنبه) نسخه شماره 5007

 خبرپزشكي 

 غذاي کمکي براي کودک تا قبل از 6 ماهگي ممنوع!

زهرا زينلي در گفت‌وگو با ايران (ايسنا) اظهار کرد: در طول دوره تغذيه تکميلي، شيرخوار خوردن غذاهاي جامد و نيمه جامد را به تدريج ياد مي‌گيرد به طوري که در پايان يک سالگي مي‌تواند همراه خانواده از غذاي سفره استفاده کند.

وي ادامه داد: همانطور که کودک رشد مي‌کند و فعال‌تر مي‌شود، به سني مي‌رسد که ديگر شير مادر به تنهايي براي تامين نيازهاي تغذيه‌اي او کافي نيست، بنابراين غذاهاي کمکي براي تامين انرژي مورد نياز کودک لازم هستند، چون اگر اين کمبود تامين نشود، رشد کودک متوقف يا کند خواهد شد.

زينلي با عنوان کردن اين موضوع که شروع زود هنگام غذاي کمکي موجب مي‌شود تا معده شيرخوار با ماده غذايي کم ارزش‌تر از شير مادر لبريز شود و تمايل شير خوار براي خوردن شير مادر که هنوز مناسب‌ترين غذا براي اوست، کم شود که در نتيجه موجب کند شدن رشد کودک مي‌شود.

به گفته وي چون در ماه‌هاي اول زندگي، قدرت دفاعي دستگاه گوارش شيرخوار در برابر عوامل بيماري‌زا کم است، غذاي کمکي بر عکس شير مادر به سهولت با ويروس‌ها و باکتري‌هاي آلوده مي‌شود و خطر عفونت و اسهال را به شدت افزايش مي‌دهد و احتمال بروز حساسيت و آلرژي در بزرگسالي، افزايش مي‌يابد.

اين کارشناس تغذيه گفت: غذاي کمکي کودک در هفته اول ماه هفتم با فرني شروع مي‌شود و در هفته دوم، شامل شيربرنج و حريره بادام؛ هفته سوم شامل پوره سبزيجات، هفته چهارم شامل سوپ حاوي گوشت و سبزيجات، ماه هشتم شامل زرده تخم مرغ، ماه‌هاي نهم و دهم شامل حبوبات، آب ميوه و ميوه، ماه‌هاي دهم و يازدهم شامل انواع ماهي، پنير پاستوريزه، انواع ميوه، سوپ، کته، پوره بدون اضافه کردن نمک و چاشني و بعد از 12 ماهگي تمام غذاهاي سفره خانوار است.

وي با بيان اينکه در سال اول زندگي از آنجاکه غذاي کودک شير مادر است، ابتدا شير سپس غذاي کمکي داده شود، ولي در سال دوم زندگي ابتدا به کودک غذا و بعد شير مادر داده شود؛ اظهار کرد: بين اضافه کردن مواد غذايي مختلف پنج تا هفت روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش کودک به ماده غذايي جديد عادت کند يا اگر به يک ماده غذايي ناسازگاري نشان داد، شناسايي شود. اين کارشناس تاکيد کرد: قبل از يک سالگي، از دادن برخي موادغذايي مانند اسفناج، کلم، آلبالو، گيلاس، انگور، کشمش، انواع توت، مرکبات، کيوي، خربزه، بادام زميني، عسل، پنير، شير گاو و سفيده تخم مرغ خودداري شود، زيرا منجر به ايجاد حساسيت در کودک خواهد شد.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
پزشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي