جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1397/02/20 - روزنامه سراسري صبح ايران(پنجشنبه) نسخه شماره 5829

 افزايش احتمال ابتلا به سرطان معده با مصرف فست فودها 

 رئيس انجمن راديوتراپي آنکولوژي ايران با اشاره به اينکه‌نوشيدن مايعات داغ همچون چاي و کمبود ويتامين C و A در بروز سرطان مري نقش دارد، گفت:مصرف فست فودها وغذاهاي نمک‌سود احتمال ابتلا به سرطان معده را افزايش مي‌دهد.به گزارش روابط عمومي انجمن راديوتراپي آنکولوژي ايران، دکترمحمدرضا قوام‌نصيري در ارتباط با سرطان‌هاي دستگاه گوارش اظهار داشت: در کنگره جامعه جراحان ايران، انجمن راديوتراپي آنکولوژي، موضوع سرطان دستگاه گوارش که شامل دو بخش فوقاني و تحتاني بوده مدنظر قرار داده است و جديدترين مباحث در اين زمينه مورد بحث و گفت‌وگو قرار مي گيرد.وي با اشاره به اينکه سرطان دستگاه‌ گوارش فوقاني شامل مري و معده و سرطان هاي دستگاه گوارش تحتاني شامل روده بزرگ و انتهاي روده است گفت:‌ سرطان معده جزو شايع‌ترين سرطان‌ها در ميان زنان و مردان به شمار مي‌رود، البته در زنان سرطان سينه شايع‌تر از سرطان معده است.

رئيس انجمن راديوتراپي آنکولوژي ايران گفت:‌ سرطان معده علائم آن دير تظاهر مي‌يابند و در بيش از نيمي از موارد در مرحله پيشرفته خود را نشان مي‌دهد، لذا جواب درمان و پيش‌آگهي بيمار خوب نخواهد بود.

قوام نصيري بيان داشت:‌براساس تحقيقات انجام شده مشخص شده است که سرطان معده با رژيم غذايي در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنيان‌هاي نيتريت درصورت تبديل شدن به نيتروزامين، سرطان معده و مري را ايجاد مي‌کند که نيتريت نگهدارنده مواد گوشتي همچون کالباس و سوسيس بوده و در شهرهايي با جمعيت بالا همچون تهران مصرف اين غذاها و ساير فست‌فودها بسيار زياد است، همچنين اين موضوع در جوانان و اطفال نيز مصرفش بيشتر بوده است. وي خاطرنشان کرد:‌ طبخ غذا نيز در افزايش تعداد بيماران مبتلا به سرطان معده نقش دارد و غذاهاي نمک‌سود در اين زمينه خطرآفرين هستند.

وي در مورد سرطان مري گفت: اين سرطان ضايعه بدخيمي است که در ايران شيوع زيادي داشته و در مناطق خاصي همچون ترکمن‌صحرا،‌ خراسان شمالي، آذربايجان غربي و شرقي بيشتر بوده و در واقع اين مناطق به کمربند افغانستان، چين، تبت و مغولستان به لحاظ شيوع سرطان مري متصل مي‌شوند.

رئيس انجمن راديوتراپي آنکولوژي ايران اضافه کرد: براساس تحقيقاتي که دانشگاه کمبريج انجام داده مشخص شده که خاک و باد ناقل تبلوراتي هست به نام سليکا که در اندازه هاي 120 تا 140 ميکرون براي مري سرطان زا هستند .قوام نصيري عنوان کرد:‌مصرف مايعات داغ همچون چاي و کمبود ويتامين C و A در بروز سرطان مري نقش داشته، البته گاهي کمبود ويتامين D نيز مؤثر است و عوامل ژنتيکي نيز از ديگر دلايل بروز اين بيماري به شمار مي‌رود، به طوري که افراد داراي اين سرطان در نسل‌هاي قبلي خانواده خود، احتمال بيشتري براي ابتلا شدن به اين بيماري دارند


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي