جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1398/02/04 - روزنامه سراسري صبح ايران (چهارشنبه) نسخه شماره 6095

 خبرپزشكي 

 حذف صبحانه موجب بيماري‌هاي قلبي مي‌شود

نتايج يک بررسي نشان مي‌دهد حذف وعده غذايي صبحانه مي‌تواند خطر بيماري‌هاي قلبي و سکته مغزي را افزايش دهد.

به گزارش ايسنا، گروهي از متخصصان سلامت و تغذيه در آمريکا به مطالعه روي 6550 بزرگسال 65 تا 75 ساله که بيشتر در معرض سکته مغزي قرار دارند، پرداختند. تقريبا 60 درصد از شرکت‌کنندگان هر روز وعده غذايي صبحانه را دريافت کرده، حدود يک چهارم تنها در برخي روزها و16 درصد وعده صبحانه را حذف کرده بودند.

هيچ يک از اين افراد در شروع مطالعه به بيماري‌هاي قلبي مبتلا نبودند. در مدت زمان 17 سال حدود 2318 مورد فوتي گزارش شد که 619 مورد بر اثر بيماري‌هاي قلبي عروقي بوده‌ است.متخصصان مشاهده کردند افرادي که وعده غذايي صبحانه را حذف کرده‌اند بيشتر به چاقي و کلسترول بالا دچار هستند.همچنين اين افراد در مقايسه با شرکت‌کنندگاني که هر روز صبحانه مي‌خوردند 87 درصد بيشتر در معرض مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي عروقي بوده‌اند.به گزارش نيويورک تايمز، نتايج بدست آمده از چندين مطالعه نشان مي‌دهد حذف وعده غذايي صبحانه با افزايش خطر ابتلا به بيماري‌هاي ديابت و فشار خون و کلسترول بالا مرتبط است.

از خوردن ملخ هاي کشته شده پرهيز كنيد

با توجه به انتشار برخي ويدئوها در فضاي مجازي مبني بر مصرف غذايي ملخ، وزارت بهداشت هشدار داد با وجود اينکه ملخ مصرف خوراکي دارد، مردم از خوردن ملخ‌هايي که کشته شده‌اند بايد پرهيز کنند.کيانوش جهانپور سرپرست مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت با اشاره به برخي اخبار و انتشار ويدئوهايي در فضاي مجازي درباره مصرف غذايي ملخ و سوالات مطروحه در اين رابطه به مهر گفت: به لحاظ تاريخي در برخي از جوامع خاورميانه، آفريقا، جنوب شرقي آسيا و … از قديم‌الايام ملخ مورد مصرف غذايي بوده است.وي افزود: دو مبحث در زمينه مصرف غذايي ملخ مطرح مي‌شود، يک جنبه شرعي که قاعدتاً افراد تابع نظر مراجع خود هستند و ظاهراً اغلب مراجع بر خلاف عموم حشرات، مصرف خوراکي ملخ را به خصوص اگر فرد، آن را زنده صيد کرده باشد، داراي مشکل شرعي نمي‌دانند، اما قاعدتاً افراد در اين رابطه بايد به فتواي مرجع خود رجوع کنند. موضوع ديگر بحث سلامت و بهداشتي بودن غذاي تعبيه شده از اين موجود است. در اين زمينه گزارش و مستندي مبني بر سمي بودن آن گزارش نشده است و در برخي جوامع به عنوان يک منبع پروتئيني مصرف مي‌شود.جهانپور با بيان اينکه گزارشي بر اينکه مصرف غذايي ملخ، نوعاً مشکل بهداشتي داشته باشد، وجود ندارد، افزود: البته برخي هم از خواص درماني آن مي‌گويند، ولي در مورد اين ادعا هم مدارک و مستندات و شواهد علمي کافي نيست.وي در عين حال افزود: ملخ ممکن است در اثر سموم کشته شده باشد، بنابراين هشدار داده شده افراد، ملخ‌هايي مرده را از روي زمين جمع‌آوري و مصرف نکنند.سرپرست مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع ديگر هم اين است که ممکن است ملخ آلوده به باقيمانده برخي سموم دفع آفات باشند و مصرف مکرر آن مشکل ساز باشد، هشدار در اين مورد نيز در سال‌هاي گذشته در برخي کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس که استفاده غذايي از ملخ رواج بيشتري دارد، داده شده است.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي