جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1398/09/12 - روزنامه سراسري صبح ايران (سه شنبه) نسخه شماره 6271

  مقاله 

 تا مي توانيد مرکبات بخوريد

مهسا خدامراد

يکي از ويژگي هاي مهم مرکبات، داشتن آنتي اکسيدان فراوان است. افرادي که به طور مرتب از اين ميوه ها استفاده مي کنند، 60 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان پيشرونده معده مبتلا شوند زيرا وجود ويتامين سي در اين ميوه ها ترکيباتي را خنثي مي کند که از عوامل سرطان زا هستند.

مرکبات منبع عالي ويتامين سي به شمار مي روند. اين ويتامين يک ماده مغذي براي تقويت سيستم ايمني بدن بوده و براي حفظ سلامت پوست ضروري است.

مرکبات همچنين داراي مقادير خوبي از ويتامين ها و مواد معدني ديگر مانند ويتامين ب، پتاسيم، منيزيم و مس هستند.

يک فنجان از مرکبات حاوي 4 گرم فيبر است. فيبر داراي مزاياي بهداشتي متعددي از جمله بهبود سلامت گوارش است و به کاهش وزن موثر کمک مي کند. مرکبات سرشار از فيبر محلول هستند که خاصيت کاهنده کلسترول را دارد.

بسياري از مطالعات نشان داده اند که ميوه هاي خانواده مرکبات خطر ابتلا به برخي سرطان هاي خاص را کاهش مي دهند. به عنوان مثال مصرف منظم گريپ فروت با کاهش خطر ابتلا به سرطان ريه همراه است. همچنين خطر ابتلا به سرطان هاي مري، معده، پانکراس، و سينه نيز در اثر مصرف منظم اين ميوه ها کاهش مي يابد.

مطالعات محققان ژاپني نشان داده که مصرف مرکبات با نرخ پايين ابتلا به بيماري هاي قلبي و سکته ارتباط دارد.

فلاونوئيد موجود در مرکبات منجر به کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي عصبي مانند آلزايمر و پارکينسون مي شود.

فلاونوئيدها قابليت هاي ضد التهابي دارند و براي محافظت در برابر زنجيره اي از عللي که باعث تخريب سيستم عصبي مي شوند، مفيدند. مصرف آب ميوه هاي مرکبات، عملکرد مغز را افزايش مي دهد.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي