جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1389/05/09 - روزنامه سراسري صبح ايران ( شنبه) نسخه شماره 3655

  انجير ميوه اي مغذي و خوش طعم 

قسمت اول
 درخت انجير از زمانهاي بسيار قديم وجود داشته و از آن استفاده زيادي مي شده است . در تورات از اين درخت نام برده شده و اشعياي نبي يکي از انبياي بني اسرائيل خرقيا پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال قبل از ميلاد با انجير مداوا کرده است.  
درخت انجير بومي آسياي غربي و کشورهاي مديترانه است و از آنجا به عربستان ، سوريه و اسرائيل برده شده است.   
درخت انجير در نزد يونانيان مقدس و محترم بوده بطوريکه صادرات ان ممنوع اعلام شده بود.  
شاعران و نويسندگان يوناني مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آنرا ستوده اند در اوائل قرن هجدهم ، انجير بوسيله ميسيونرهاي مذهبي اسپانيايي به کاليفرنيا برده شد و امروزه بمقدار زياد در اين ايالت و ايالات جنوبي آمريکا کشت مي شود. 
حدود 85 درصد از محصول انجير بصورت خشک به بازار عرضه مي شود زيرا انجير رسيده زود خراب مي شود .انجير درختي است با برگهاي زرد و پنجه اي برنگ سبز خاکستري که بلندي آن تا شش متر مي رسيد و چون در مقابل سرماي شديد مقاومت ندارد بنابراين در مناطق معتدله و گرمسير کشت مي شود.   
درخت انجير معمولا از سال چهارم شروع به ميوه دادن مي کند و تا سن بيست سالگي ميوه مي دهد. 
   ترکيبات شيميايي :
انجير ميوه مغذي و خوش طعمي است ، داراي مواد قندي ، مواد ازته ، چربي ، مواد معدني ، آمينو اسيد ،  آنزيم هاي مختلف و کاروتن مي باشد . در برگهاي آن حدود 06/0 درصد مواد تلخي مانند فيکوسينFicusin    و برگاپتينBergaptene    وجود دارد.   
شيره سفيدي که با شکستن شاخه هاي درخت انجير و يا از ميوه نارس آن خارج مي شود بسيار سمي است و اگر بر روي پوست زده شود سلولها را از بين برده و ميکشد.   
برگهاي انجير داراي کوسايداروتينGlycosiberutin    مي باشد.   
در صد گرم انجير رسيده و تازه مواد زير موجود است:    انرژي              80 کالري  
مواد قندي                        4 گرم  
پروتئين                           5/1 گرم  
چربي                             5/0 گرم  
کلسيم                             20 گرم
فسفر                                 55 ميلي گرم
سديم                                35 ميلي گرم  
پتاسيم                               65 ميلي گرم
ويتامين آ                         80 واحد  
ويتامين ب 0                2/1  ميلي گرم  
ويتامين ب 0                7/3 ميلي گرم  
ويتامين ث                      2 ميلي گرم
ويتامين ث                      25 ميلي گرم                   
   خواص داروئي :
خواص طبي ميوه انجير
انجير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است.  
1 ) انجير تعرق بدن را زياد مي کند.  
2 ) ادرار آور است.  
3 ) حرارت بدن را کاهش مي دهد.  
4 ) چاق کننده است و آنهائيکه مي خواهند وزن اضافه کنند و يا براي بيماراني که دوره نقاهت خود را مي گذرانند بسيار مفيد است . بدين منظور مي توان آنرا با شير سويا مخلوط کرده و بين غذاها خورد. 
5 ) انجير يبوست را برطرف مي کند و يکي از بهترين ميوه ها براي تميز کردن روده بزرگ و رفع يبوست است . در قديم براي از بين بردن يبوست از شربت انجير استفاده مي کردند.  
6 ) براي درمان ناراحتيهاي سينه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجير خشک و مويز را با هم مخلوط کرده و آسياب کرده سپس اين پودر را با يک ليتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد . از اين جوشانده مي توان بمقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.  
7 ) جوشانده انجير خشک درمان کننده التهاب مجاري دستگاه تنفسي ، کليه ، ذات الريه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله مي باشد.  
8 )  جوشانده غليظ انجير خشک براي رفع سرماخوردگي بسيار مفيد است.  
9 ) براي برطرف کردن سياه سرفه ، برونشيت و ذات الريه از قهوه انجير استفاده کنيد و براي درست کردن اين قهوه انجير را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسياب کنيد تا بصورت پودر دارايد.  
10 ) انجير دستگاه هاضمه را تقويت مي کند.  
11 ) انجير براي درمان سو» هاضمه مفيد است.  
12 ) سوپ انجير بسيار مقوي است و براي افزايش شير در زنان شير ده مفيد است .براي تهيه سوپ ، انجير نارس را با گوشت بپزيد.  
13 ) براي برطرف کردن ورم گلو ، 50 گرم انجير زرد را در 500 گرم شير ريخته و مدت 15 دقيقه بگذاريد سپس آنرا غرغره کنيد و مقداري از آنرا نيز بنوشيد ( مي توانيد آنرا با عسل هم شيرين کنيد.  )
14 )  جوشانده انجير خشک در شير براي درمان آنژين ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نيز موثر است.  
ادامه دارد...


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
اجتماعي
دانش وپژوهش
اقتصادو بازار
مرزپرگهر
دريچه هنر
آموزش وسنجش
ورزشي ودرقلمرو ورزش
آگهي هاي روزنامه