جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
ارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1390/02/20 - روزنامه سراسري صبح ايران (سه شنبه) نسخه شماره 3870

  پياز گياهي با خواص دارويي بسيار زياد  

 قسمت چهارم

ديگر تحقيقات پزشکي نشان مي دهد پياز خام تنظيم کننده قند خون است و خوردن آن به هنگام سرماخوردگي يکي از عوامل موثر در بهبودي است چرا که حالت آنتي بيوتيک دارد و باکتري ها را از بين مي برد اما در رابطه با ويتامين هاي اين خوردني اعجاز آميز بايد گفت : پياز داراي ويتامين هاي A , B , C و همچنين داراي آهن ، گوگرد ، فسفر، کلسيم ، پتاسيم ، سديم و يد مي باشد که به هضم غذاهاي نشاسته اي کمک مي کند . از اين رو مي گويند با برنج پياز بخوريد همچنين وجود ((سيليس)) در پياز باعث مي شود که استخوانها محکم و عضلات تقويت شود . پياز گياه معجزه گري است که در رژيمهاي غذا درماني از مهمترين عناصر براي مقابله و درمان بيماريها است. دانشمندي به نام دکتر ويکتور گرويچ ، استاد پزشکي در دانشگاه Turts نسخه معروفي براي بيماران قلبي خود دارد « پياز بخوريد » تحقيقات علمي و تجربيات دکتر گرويچ او را قانع کرده است که پياز در بالا بردن جزء مفيد HDL در کلسترول خون نقش موثري دارد . طبق نظر اين دانشمند مقدلر خوراک موثر پياز مصرف روزانه نصف يک پياز متوسط خام يا معادل آن عصاره پياز است و اثر ان پس از دو ماه محسوس است .دکتر گرويچ در بررسي هايي که در آزمايشگاه با تجزيه پياز براي يافتن مواد مختلف ان نموده تابه حال حدود 150 نوع مواد مختلف شيميايي در پياز يافته است ، ولي هنوز ماده موثري که در پياز موجب بالا رفتن جزء مفيد HDL کلسترول خون مي شود پيدا نکرده است. ولي تجربيات او نشان مي دهد که پياز خام به هر حال اثرش بيشتر است و حرارت معمولا خاصيت HDL افزايي پياز را کاهش مي دهد . مع هذا معتقد است پياز پخته نيز بکلي بدون خاصيت نيست و براي عروق قلبي از طرق ديگري آثار مفيد دارد .يافته ديگر در مورد پياز اين است که در بدن به عنوان يک ماده ضد انعقاد خون عمل مي کند و سيستم حمايتي بدن در مورد ضد لخته شدن خون را تقويت و تحريک مي کند .دانشمنان ومحققان هند نيز در مورد پيازبه نتايج مشابهي رسيده اند و هردو گروه معتقدند که پياز از راههاي مختلفي در کاهش خطر بيماري هاي قلبي موثر است . از سال 1960 که نظريه اثر چربي هاي اشباع شده در کثيف کردن خون و ايجاد بيماري هاي عروقي قلب مطرح گرديد ترکيبات مختلف دارويي و خوراکي و استروژنها و ساليسيلات ها و انواع داروهاي شيميايي ضد بيماري هاي قلبي مورد ازمايش قرار گرفت و اغلب آنها قدرت کافي براي مقابله با خطر بيماري هاي قلبي از خود نشان ندادند و بتدريج از صحنه کنار گذارده شدند .تا سرانجام روزي دکتر گوپتا استاد پزشکي دانشکده پزشکي لوکنا در هندوستان ، اعلام کرد « چرا بين خوراکي ها پياز را از اين نقطه نظر آزمايش نکنيم » و او يک سلسله تحقيقات علمي را در اين زمينه اغاز کرد و نتيجه گرفت که خوردن روزانه حدود 60 گرم پياز کامل خام مقدار کلسترول خون را محسوسا کاهش ميدهد و آزمايشهاي ديگراو نشان داد که اين خاصيت در پياز پخته يا خشک نيز کم و بيش وجود دارد . آزمايش هاي ديگري نشان مي دهدکه پياز به علت داشتن ماده اي به نام پروستاگلاندين در کاهش فشار خون نيز موثر است .در طب سنتي کهن از پياز در بيماريهاي قند استفاده مي شده است. در 1923 تحقيقات دانشمندان نشان داده است که در پياز ماده اي است که قندخون را کاهش مي دهد و در 1960 دانشمندان در تحقيقات خود به ماده اي در پياز برخورد کرده اند که از نظر خواص معادل 77درصد مقدار مصرف استاندارد تولبوتاميد يا اوريناز است و با خوردن پياز ساخت وترشح انسوين در بدن را تحريک مي نمايد بدون اينکه عوارض جانبي ان را داشته باشد.تحقيقات ديگري نشان مي دهدکه پياز يک انتي بيوتيک قوي است . اولين بار اواسط سال 1800 لويي پاستور پياز را از اين نظر مورد ازمايش قرار داد واعلام نمود که پياز نوعي ضد باکتري قوي است . تحقيقات بعدي نشان داد که پيازو اسانس پياز براي کشتن و انهدام باکتريهاي بيماري زا موثر است .از جمله ضد سالمونلا و اشريچياکولي که از باسيلهاي کولون است، مي باشد . در ازمايشي اثر پياز بر ضد عامل سل مشاهده شده است . دانشمندان روسي بين 150 گياه که از نظر ضد باکتري بودن آزمايش نموده اند سير و پياز قوي ترين بوده است . اگر 8 – 3 دقيقه مقداري پياز خام جويده شود مخاط دهان به کلي استريل مي شود .دکتر اروين زيمنت که از صاحب نظران و کارشناسان معروف بيماري هاي ريه است پياز را داروي موثري براي سرماخوردگي ميداند ، زيرا پياز بسيار خلط اور است با تحريک مخاط اخلاط را از ريه ها به گلو آورده و باسرفه موجب اخراج آن را فراهم مي سازد . پياز به علت ترکيبات گوگردي که دارد از مواد ضد سرطان نيز مي باشد. محققان در مرکز تحقيقات بيمارستان اندرسن و موسسه تومور ماده اي به نام پروپييل سولفيد در پياز يافته اند که از فعال شدن مواد سرطان زا جلوگيري مي کند.دانشمندان دندان پزشکي هاروارد و همچنين موسسه ملي سرطان نيز در تحقيقات به آثارمشابهي در مورد خواص ضد سرطاني پياز رسيده اند .

- خواص قلبي -عروقي

مصرف مداوم پياز همانند سير نشان داده‌است که کلسترول و فشارخون بالا را کاهش مي‌دهد، دو عامل مهمي‌که از بروز بيماريهاي ديابتي و گرفتگي رگها جلوگيري مي‌کنند و خطر حمله قلبي يا سکته مغزي را کاهش مي‌دهند. اين تأثيرات به دليل وجود مواد سولفور، کروم و ويتامين 6B است که با پايين آوردن ميزان هموسيستئين از بروز بيماري قلبي و سکته مغزي جلوگيري مي‌کند. پياز يکي از کوچکترين عضو خانواده سبزيجات و ميوه جات است که بعنوان کاهش دهنده خطر احتمالي بيماري قلبي در تحقيقات اخير شناخته شده است. از 100000 افرادي که در اين تحقيقات شرکت کردند، در افرادي که از پياز، چاي، سيب و بروکولي، يکي از غني ترين منبع فلاونوئيد به وفور استفاده مي‌کنند 20درصد خطر بيماري قلبي در آنها کاهش مي‌يابد.

- پيازاز بروز بسياري سرطانها جلوگيري مي‌کنند.

مطالعه روي شرکت کنندگان در تحقيق مصرف زياد پياز نشان داده است که 84 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهاني و گلو و 88درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان مري،56درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 83درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 25درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، 73درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 71درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، 38درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان کليه در مقايسه با آنهايي که پياز کمتري مصرف مي‌کنند دارند. همچنين آنهايي که زياد سير مصرف مي‌کنند 39درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو، 57درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان مري، 26درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 44درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 10درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، 22درصدکاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 19درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و 31درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کليه در مقايسه با کساني که سير کمتري مصرف مي‌کنند، دارند.

ادامه دارد...


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
آزمون و سنجش
اقتصاد و بازار
گزارش
مرز پر گهر
دريچه هنر
دانش و پژوهش
در قلمرو ورزش
آگهي هاي روزنامه